IPCC 2022 Klimaat rapport

Actueel-Actueel-Actueel-Actueel…………

Nieuwe berichten ingevoegd van 4-4-2022

Door de mens veroorzaakte klimaatverandering veroorzaakt gevaarlijke en wijdverspreide verstoring van de natuur en beïnvloedt het leven van miljarden mensen over de hele wereld, ondanks inspanningen om de risico’s te verminderen. Mensen en ecosystemen die het minst in staat zijn om het hoofd te bieden, worden het hardst getroffen. Veel van de keuzes die er zijn worden niet gebruikt door ons. We gebruiken te veel energie en willen onze huizen niet voldoende isoleren om het gas af te sluiten. We kopen te veel kleding en niet essentiële artikelen. We stoppen niet massaal met vlees consumptie zodat er nog steeds bos wordt gekapt om soja productie te verhogen voor veevoeders. Het zijn niet alleen burgers die andere keuzes mogen maken. Ook initiatieven bij overheden komen pas opgang als het oorlog wordt.

“Regeringen en bedrijven, die zeggen dat ze klimaatneutraal willen worden, maar dat niet tonen in hun acties, liegen.” lees verder op https://www.h2owaternetwerk.nl/h2o-actueel/ipcc-het-is-nu-of-nooit

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.