De Visdiefjes in de Braakman

Natuurwerkdag met De Visdiefjes in de Braakman.

Op zaterdag 6 november was het  Nationale Natuurwerkdag. Wij waren met 11 Visdiefjes en 3 begeleiders te gast bij Staatsbosbeheer in de Braakman.

Boswachter Stijn had de grote deur van de Braakmanboerderij wagenwijd opengezet, zodat de kinderen en hun ouders die hier nog nooit geweest waren, binnen een kijkje konden nemen. Om 10.00 uur vertrokken we in optocht naar de werkplek en de boswachter kwam in zijn pick-up-wagen achter ons aan om het gereedschap te vervoeren, maar ook om de door ons omgezaagde bomen naar het zgn. “Speelbos” te brengen. De boswachter vertelde ons dat er een wildgroei aan berkenbomen was gekomen in een stuk wei, zodat hij er niet meer door kon bij het repareren van de afrastering. Bedoeling van dit gebied was dat het open zou blijven.

De kleine boompjes konden we met takkenscharen aan, maar er stonden ook veel dikkere stammen, die door de kinderen met behulp van zagen geveld moesten worden. Om beurten mochten 3 kinderen de achterbak van de pick-up vullen en meerijden naar het “ Speelbos” waar de vracht gelost werd voor ons middagprogramma: het bouwen van hutten.

De tomatensoep liet zich in de middagpauze goed smaken. En na het bakken van stokbroodjes en het roosteren van marshmallows vertrokken we naar het “Speelbos” om hutten te gaan bouwen.

Veel te vlug naar ieders zin klonk het signaal om weer richting parkeerplaats van de boerderij te vertrekken. Daar stonden de ouders al te wachten op hun vermoeide, maar voldane kinderen.

Volgende activiteit zal in februari zijn. Dat wordt dan een binnenactiviteit.

Met dank aan alle begeleiders, Dilia

 

    

 

 

    

 

 

Dit bericht is geplaatst in Visdiefjes (jeugd 8-12 jaar). Bookmark de permalink.