Birdingplaces weetjes

NIEUWSBRIEF  2023

Beste Birdingplaces gebruiker

We gaan richting de 5000 vogelkijkgebieden! In minder dan drie jaar tijd is Birdingplaces voor veel vogelaars een begrip geworden en daar zijn we ontzettend blij mee. Allemaal heel erg bedankt!

WIN EEN TOPVERREKIJKER VAN LEICA

Samen met Leica organiseren we een leuke nieuwe winter-win-actie. Je hebt kans op het winnen van enkele topverrekijkers van Leica. Meedoen is gemakkelijk. Als je 5 vogelgebieden beoordeelt met 1 tot 5 sterren, maak je kans op het winnen van een Leica Ultravid BR 10×25 verrekijker. Als je 1 nieuw vogelgebied toevoegt maak je kans op het winnen van een Leica Trinovid 10×32 HD verrekijker. Als je 5 nieuwe gebieden toevoegt maak je kans op het winnen van een Leica Noctivid 10×42 HD verrekijker, het topmodel van Leica. Lees meer op onze actiepagina www.birdingplaces.eu/win-een-leica-topverrekijker. Leuk als je meedoet!

NIEUW: BIRDINGPLACES TOP 100

Onze toplijst van vogelgebieden – de Birdingplaces Top 100 – is online! Ben je benieuwd welke gebieden vogelaars de beste van Europa vinden? Check dan de Birdingplaces Top 100. Hoe meer sterren een gebied krijgt op Birdingplaces en hoe vaker het een hoge score krijgt, hoe hoger de positie in de lijst. Je kunt ook filteren op land, zodat je bijvoorbeeld de Top 100 van Nederland, België of je vakantiebestemming krijgt. Mis je een van je favoriete vogelgebieden in de lijst of vind je dat het gebied een hogere (of lagere) notering verdient? Zoek het gebied dan op onze kaart en geef het jouw beoordeling! Je hoeft daarvoor alleen maar op de sterren te klikken die boven elk gebied te vinden zijn. Je kunt een gebeid 1 tot 5 sterren geven. Je helpt zo ook meteen andere gebruikers, die jouw beoordeling kunnen gebruiken om een beter beeld van een gebied te krijgen.

WE KUNNEN JE STEUN GEBRUIKEN

Birdingplaces is gratis voor alle gebruikers en dat willen we graag zo houden. Daarvoor zijn we afhankelijk van donaties van gebruikers en sponsoren. Fijn als je Birdingplaces steunt met een donatie. Met je donatie bekostigen we redactiewerk, coördinatie, onderhoud, hosting, ontwikkeling en verbetering van de website. Klik hier om naar de donatiepagina te gaan.

DEEL JE VOGELFOTO’S OP BIRDINGPLACES

In onze laatste nieuwsbrief schreven we over de nieuwe mogelijkheid om aan elke vogelgebied jouw foto’s toe te voegen. Binnen enkele dagen werden er honderden prachtige foto’s geüpload. Dank je wel fotografen! Je kunt ons overigens ook helpen met foto’s die we missen in onze Vogelgalerij. Als je in deze galerij een logo ziet i.p.v. een vogelfoto dan ontbreekt een foto van deze vogel in ons archief. Je kunt ons helpen door foto’s van ontbrekende vogels die we mogen gebruiken naar ons te sturen. Maar ook andere mooie vogelfoto’s die we mogen gebruiken zijn altijd welkom. Mail of transfer je foto’s daarvoor naar info@birdingplaces.eu. Als we je foto’s gebruiken, voegen we je naam toe aan onze fotografenpagina.

NIEUW MENU, ABC-FILTER EN FEEDBACK OPTIE

We blijven Birdingplaces voor je verbeteren. 3 nieuwe functies:

  1. Op verzoek van veel gebruikers, kun je de kaart nu filteren op de A (rode), B (groene) en C (blauwe) gebieden. Klik daarvoor in de legenda op A, B of C.
  2. Verbeterde navigatie door het nieuwe submenu op de ‘Over Birdingplaces’-pagina. Je vindt het submenu rechts op pc of onderaan op mobiel.
  3. In het commentaarveld dat je vindt onderaan elk gebied kun je nu tips geven, je waarnemingen delen of suggesties doen om de beschrijving van het gebied te verbeteren.

 

AANBIEDING HOTEL DE WALVISVAARDER TERSCHELLING

Het gerenommeerde Hotel de Walvisvaarder op Terschelling heeft een speciale aanbieding voor Birdingplaces-gebruikers: wie tussen half november en half maart een kamer boekt, krijgt 15% korting op de kamerprijs + gratis huurfiets met 7 versnellingen voor het gehele verblijf (deze aanbieding is niet geldig in de kerstvakantie). De centrale ligging in het dorp Lies maakt hotel De Walvisvaarder een ideale uitvalsbasis voor vogels kijken op het eiland. Boek je kamer via de website van het hotel (www.walvisvaarder.nl) en vermeld bij je boeking ‘Birdingplaces Aanbieding’.

 

Dank voor je enthousiasme voor Birdingplaces. Geweldig als je gebieden toevoegt, beoordeelt, of ons steunt op een andere manier! We blijven Birdingplaces voor je verbeteren.

Hartelijke groet van Team Birdingplaces

Anders, Bas, Elodie, João, Juan, Krzysztof, Louise, Massimo, Thomas en Chris

 

#EnjoyAndProtect! Steun je lokale BirdLife-partner! (www.vogelbescherming.nl in Nederland. www.natagora.be of www.natuurpunt.be in België)

Birdingplaces sends you two updates a year with news and tips for users. To stop receiving updates go to your profile at https://www.birdingplaces.eu/users/profile and uncheck the button at: Update mailings