Waterdunen

Oog in oog met de natuur, dat is Waterdunen

Het binnendijkse getijden gebied is uniek in zijn soort en een belangrijke foerageerplaats. Zilte natuur met broedeilanden in nat weidelandschap bied kans op een goed broedsucces. Laat u verrassen in de verschillende kijkhutten wat Waterdunen  zo uniek maakt.

Vijf partijen zijn betrokken bij de ontwikkeling van project Waterdunen. Eén private partij (Molecaten, de nieuwe eigenaar van de Napoleon Hoeve), een terreinbeheerder (Het Zeeuwse Landschap) en drie overheden (provincie Zeeland, gemeente Sluis en Waterschap Zeeuws-Vlaanderen).

In Waterdunen gedijen natuurontwikkeling, recreatie en zilte landbouw naast elkaar. Door controle over eb en vloed ontstaat een zilte getijdennatuur die diverse vogelsoorten aantrekt. Op de zilte grond worden nieuwe en bestaande gewassen verbouwd die het goed doen op zoute grond. En in het recreatiegebied is volop ruimte voor fietsers, wandelaars, vogelaars, vrijheidszoekers en genieters.

In het nieuwe duingebied komen een duincamping met 300 plaatsen (op 14 ha), een hotel met 80 kamers en 400 recreatiehuisjes (op 40 ha). De geplande accommodaties richten zich op toeristen uit binnen- en buitenland die houden van natuurlijke recreatie. Het maakt de regio mooi en geeft het gebied een economische impuls door het creëren van werkgelegenheid.

Bron: Molecaten