Visdiefjes activiteit 14 april 2023

Op zondag 14 april een paasspeurtocht georganiseerd voor de kinderen in het bos van Erasmus.

Een mooie opkomst deze zondag en na een korte uitleg van Dilia de kinderen onderverdeeld in groepjes . Op de route door het bos waren er verschillende opdrachten die de kinderen moesten maken om zo letters bij elkaar te sprokkelen wat uiteindelijk de te raden zin moest zijn. De wegwijzerkonijnen moesten ze goed in de ogen kijken want die gaven de richting aan waar ze heen moesten. Er zaten soms makkelijke vragen, maar ook zeker moeilijke vragen bij waar de grijze massa goed aan het werk gezet moest worden.

Er konden ook letters bij “gekocht” worden om het toch sluitend te kunnen maken.
Na wat gepuzzel was er  een groepje die het goed had en ze kregen daarvoor een lekker chocolade-ei als beloning, De zin die gevonden moest worden was, zoek de haas.
Maar die haas moest ook nog gevonden worden. Er was een haas van chocolade verstopt in het bos. We hadden een stukje afgezet want anders werd het zoekgebied wel erg groot. Er werd goed gezocht door de kinderen het enthousiasme spatte er van af. En Gain was de winnaar , hij had de haas gevonden.  Ook waren er nog chocolade eieren verstopt en duurde niet lang voordat ook die allemaal gevonden waren.
Deze werden verdeeld onder de kinderen.
Veel plezier beleefd aan deze morgen. En zeker voor herhaling vatbaar.
Op naar een volgende activiteit van de Visdiefjes.

Groetjes  Dilia, Irene, Reggy, Johnny en  Sabine.