Excursie met Duumpje

10 jaar Nationale Vogelweek!

Dit jaar is het maar liefst de 10e editie van de Nationale Vogelweek!

In dit kader organiseert de Vogelwerkgroep van Natuurbeschermingsvereniging ’t Duumpje een tweetal excursies, nl :

Op zaterdag 7 mei a.s. starten we vanaf  07.30 tot ca.12.00 uur met een trekvogelexcursie op de Telpost Breskens. Deze staat bij veel vogelaars bekend als de plek waar je in het voorjaar geweldige trek kunt meemaken. Duizenden trekvogels komen hier langs op weg naar hun noordelijke broedgebieden.

U heeft vanaf de Telpost ook een uitstekend uitzicht op het gebied ‘Waterdunen”. Een nieuw natuur- en recreatiegebied aan de West-Zeeuws-Vlaamse-kust. Hier heeft het getij de hoofdrol.

De excursieleider deze dag is de ervaren trekteller Eric Marteijn.

Onder aan het duin bij de Telpost is een ruime parkeergelegenheid, welke deels (tot 11.00 uur) gratis is.

Voor de prachtige duinvogels bij Groede, trekken we op zondag 15 mei  naar de natuurgebieden Clethemspolder en Groese Duintjes. Tijdens deze wandelexcursie kun je genieten van de vele vogels en bijzondere beplanting. Er komen heel wat kleine zangvogeltjes voor, zoals: Sprinkhaanzanger, Braamsluiper, Cetti’s zanger en Nachtgaal. Ook de Goudvink en de Zomertortel laten zich hier regelmatig zien/horen. Bovenop de duinen kunnen we wellicht nog wat vogeltrek waarnemen.

Onder leiding van onze enthousiaste en kundige excursieleider Eric Blaakman gaan we deze morgen op zoek naar zangvogels en andere soorten. De excursie is geschikt voor beginners met veel uitleg. Door de groep excursiegangers bewust klein te houden, kan iedereen optimaal genieten van dit moois.

We starten om 07.00 uur vanaf de gratis parkeerplaats naast restaurant “Fier”, Zeeweg 13, 4503 PC in Groede. De duur is ca 2,5 uur

Voor beide excursies dient u zich vooraf aan te melden via www.vogelweek.nl

De deelname is gratis. Laarzen of stevig schoeisel, alsmede warme kleding, een verrekijker en eventueel een vogelgids worden aanbevolen.

Contactpersoon: Piet du Burck, Tel. 0117-453388, Gsm 06-10253252, E-mail: duburck@zeelandnet.nl

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.