Natuurwerkdag voor jong en oud.

     Dit jaar was de 21e editie van de Natuurwerkdag op zaterdag 6 november. In heel Nederland deden 14.470 deelnemers mee aan meer dan 520 mooie natuurklussen, zoals wilgen knotten, bollen planten, insectenhotels bouwen , bomen  planten  en veel andere activiteiten. Ook stond de

Natuurwerkdag dit jaar in het teken van de jeugd, voor hen worden er aparte klussen georganiseerd op zaterdag 6 november. Bijna 1800 leerlingen van bassischolen in heel Nederland deden mee.  Voor ons was dat in de Braakman voor de Visdiefjes en voor de gevorderden met de Knotwerkgroep aan de Bavodijk te Nieuwvliet.

Op 119 locaties is er gewerkt aan de leefomgeving van insecten, zo zijn er bollen en bomen geplant en insectenhotels gebouwd. Op 159 plekken in Nederland gingen deelnemers aan de slag voor zoogdieren, op 141 plekken voor reptielen en amfibieën en op 159 plekken voor de leefomgeving van vogels. Daarmee was ons Natuurwerkdag seizoen weer gestart verteld Emmy. We hebben met 11 personen 19 wilgen geknot! Was hele dag droog. Catering werd verzorgd door Susan van de Rotten- de Zwart. Koffie/ thee met bolus en heerlijke soep! Het was weer een geslaagde dag!

 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.