Vogels tellen is goud

Vijftig jaar Sovon! Wat een mijlpaal! Opgericht in 1973 om met behulp van vrijwillige vogeltellers een eerste Nederlandse Broedvogelatlas te maken. In 2023 is Sovon uitgegroeid tot een toonaangevende vereniging met vele leden en vooral met duizenden tellers die gestructureerd gegevens verzamelen over de vogels in Nederland. Het bureau is inmiddels uitgegroeid tot zeventig medewerkers. Terugkijkend is duidelijk dat Sovon een succesverhaal is. Het fundament van dat succes wordt geleverd door onze tellers. Zonder gegevens geen feiten over vogels, en dat is de kern van Sovon. Veel dank dus aan alle tellers voor alle bijdragen!

Wil jij ook bijdragen, dan leiden we je op in het Broedvogel Monitoring Project,

bel met Lucien Boerjan 0117 453 678

Startavond BMP op 4 maart (mailchi.mp)

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Vogels. Bookmark de permalink.