Bezoekersgids ZNP (200pag.)

Zwin Natuur Park (Knokke-Heist) lanceert gloednieuwe bezoekersgids

De Provincie West-Vlaanderen, het Zwin Natuur Park, Stichting Kunstboek, Agentschap Natuur en Bos en Stichting het Zeeuwse Landschap brengen op donderdag 9 december een nieuwe bezoekersgids uit. Het is de eerste volwaardige bezoekersgids die verschijnt over het Zwin, met heel wat informatie over het Zwin Natuur Park en de ruimere Zwinstreek.

De bezoekersgids
Het boek is gericht op een ruim publiek, zowel doorgewinterde Zwinbezoekers als bezoekers die het park voor het eerst ontdekken. Het telt 200 pagina’s en evenveel illustraties en bevat een uitgebreid overzicht van de typische fauna en flora die het Zwin rijk is. Elk seizoen komt hierbij aan bod. Daarnaast is het ook een praktische leidraad voor elke bezoeker. Het hele gebied komt erin voor: het Zwin Natuur Park, de Zwinvlakte, de Zwinduinen en -polders en het Nederlandse deel van het Zwin, inclusief de Wallen van Retranchement. Met deze gids in de hand kunnen bezoekers het maximum halen uit hun bezoek en optimaal genieten, op eigen tempo. De bezoekersgids brengt uren kijk- en wandelplezier dankzij de vele tips die er in opgenomen zijn.

Ook thuis is het een mooi naslagwerk voor wie nog iets meer wil weten over de geschiedenis en het duurzame beheer van dit ongerepte gebied, haar uitzonderlijke biotopen en de bescherming van de unieke soortenrijkdom.

Zwinstreek
Het Zwin is ongetwijfeld een van de bekendste natuurreservaten langs de Belgische en Nederlandse kust. Het is een uniek stuk natuur dat leeft op het ritme van de seizoenen en beweegt met de dynamiek van eb en vloed. Door het bijzondere spel tussen land en zee ontstond een uniek landschap van zoute slikken en schorren met een zeldzame dieren- en plantenrijkdom. Het Zwin is daarnaast meer dan alleen zoute natuur: er zijn ook duinen, bossen en uitgestrekte graslanden, waardoor de biodiversiteit er zeer groot is. Het natuurgebied is een onmisbare schakel voor trekvogels op doortocht, publiekslieveling ooievaar op kop.

Jaarlijks landen duizenden vogels in het Zwin om er te broeden, te overwinteren of naar voedsel te zoeken. Maar het Zwin is veel meer dan alleen een trekpleister voor wie graag naar vogels kijkt, het is ook de place to be voor liefhebbers van unieke planten of gewoonweg een plek voor al wie van stilte, rust en natuur houdt.

[ www.zwin.be]

 

Praktisch – ‘Zwin Natuur Park. Bezoekersgids’

Verschijningsdatum: 9 december 2021

Kostprijs: 24,95 euro

Formaat: 21 x 15 cm, flexibound, 200 pagina’s + 200 illustraties
Uitgeverij: Stichting Kunstboek
Nederlandstalige en Franstalige editie

Te koop in de Zwinshop van het Zwin Natuur Park, de boekhandel, de uitgeverij Stichting Kunstboek, het Informatiecentrum Tolhuis (Brugge) en west-vlaanderen.be/webshop