VELT

Vereniging Ecologisch Leven & Tuinieren.

Veel plantendingen zien we langs de kant van de weg, sloot of dijk. Je verwonder je dat het groeit op deze plek en niet in je tuin. Zou het eetbaar zijn en hoe wisten mensen dat vroeger zonder Wiki of Google? Waar begin je en wie kan er helpen om iets te doen aan klimaat verandering? Moet alles via brandstof in vliegtuig, auto of boot op je bord komen?

Keukenkruiden zijn omwille van hun smaak en geur geliefd in de keuken. Ze worden ‘kruiden’ genoemd omdat we ze gebruiken om gerechten op smaak te brengen.

Naast een lekkere smaak hebben ze vaak een mooie bloeiwijze of opvallend blad. Denk maar aan de hoge, groengele schermen van venkel of aan de bolvormige paarse bloemen van bieslook. Dit maakt keukenkruiden tot leuke planten voor jouw bloemenborder.

Ook de verandering om van gazon een bloemweide te maken bespaart benzinemaaiers.

Denk er over na, het kan zomaar ontstaan tussen de bloemen in je tuin.

https://velt.be/ecologisch-leven-je-tuin/kruiden-de-tuin

Begin bij het begin:

Welke keukenkruiden vormen een goed gezelschap? En hoe kun je keukenkruiden integreren in een bloemenborder? Ze maakten een selectie van keukenkruiden die lekker zijn in de keuken én die een meerwaarde geven aan de siertuin.

Het resultaat? Een b(l)oeiende siertuin die mooi, lekker en ecologisch is! Ze maken je graag wegwijs in wat de goede standplaats is van keukenkruiden en tonen welke keukenkruiden samengaan en waarom.

Bron:  VELT