Natuur&Zo maakt deel uit van de gezamenlijke centra voor natuur- en milieueducatie in Zeeland. Gesteund door gemeentes Sluis, Terneuzen en Hulst. Kijk voor actuele informatie op de website.
Contact: Oostkant 1, 4531 HA, Terneuzen.

Energietransitie (RES)
Hoe kan Zeeland de uitstoot van CO2 verminderen? Wat moeten we doen om voldoende duurzame stroom op te wekken? Hoe maken we het vervoer duurzamer? In de Res-les komt dit allemaal aan bod. We leggen een deel klassikaal uit, maar daarna zetten we de kinderen aan het werk. Net zoals het ging bij het opstellen van de Zeeuwse Energiestrategie maken we drie zogenoemde sectortafels. Aan elke tafel gaan de kinderen met elkaar de discussie aan.

Gezond snacken
Snacken ongezond? Niet met door de kinderen zelfgemaakte hapjes en tussendoortjes.

Help, ons klimaat verandert!
Het klimaat verandert. Ook in Nederland merken wij steeds meer van de gevolgen. Volgens de experts van het KNMI zal het in de nabije toekomst niet per se vaker gaan regenen, maar neemt de kans op extreem heftige regenval de komende decennia wel toe. Samen met de gastdocent en onze klimaatwatertafel gaan de klassen aan de slag met opdrachten over wateroverlast, hitte(stress) en biodiversiteit in de stad. Door de opdrachten één voor één af te werken, kruipen de leerlingen in de huid van een klimaatdeskundige en leren de kinderen stap voor stap wat er nodig is om onze dorpen en steden groen en klimaatbestendig in te richten. Daarnaast ontdekken zij spelenderwijs wat zij nu al zelf kunnen bijdragen in hun eigen directe woon- en leefomgeving.

Afvalgrijper
Help mee in de strijd tegen zwerfafval! Leen een afvalgrijper bij Natuur&Zo en ga op pad in je eigen buurt.

Vlinder-onderzoek!
Vlinders zijn zó bijzonder: heel kwetsbaar maar ook heel krachtig! Ze zijn door hun mooie uiterlijk en opvallende gedaanteverwisseling een boeiend en leerzaam lesonderwerp. Van eitje naar rups, van rups naar pop en van pop naar vlinder. Vlinders staan voor lente, verliefdheid, en een blij gevoel. Helaas is er ook slecht nieuws: veel vlindersoorten hebben het moeilijk in Nederland. Met deze leskist kun je zowel kleine als grote vlinderprojecten opzetten en ontdekken de leerlingen wat ze kunnen doen om de vlinder in Nederland te helpen. In de leskist zitten opdrachten, die aansluiten bij verschillende vaardigheden van de leerlingen. De binnenlessen zijn leuk en de buitenlessen geven de leerlingen een echte natuurbeleving! Buitenopdrachten: Aan de slag met je vlinderherkenningskaart, op brandnetel-expeditie, een eigen vlindertuin aanleggen, de vlinderfruithanger – een snackbar voor vlinders! Binnenopdrachten: Maak een eigen vlinderherkenningskaart, de magische metamorfose, allemaal vlinderfeitjes, en de vrije vlinder.

Sam de Waterman
Sam de Waterman heeft als doel kinderen op een speelse manier te stimuleren water te drinken. Centraal in dit lesmateriaal staat het Sam-voorleesboek. Een aantal keer per week drinken de leerlingen klassikaal water, bijvoorbeeld na een ochtendpauze. Tijdens het water drinken wordt een verhaal van Sam voorgelezen. Zo ontstaat er een ritueel, waardoor kinderen water interessant, leuk en nuttig gaan vinden. De lessen kunnen worden aangevuld met andere opdrachtjes en proefjes. Er staan tips in de handleiding. En met de Sam de Waterman-cape en t-shirt, is er iedere keer een andere ‘Waterdrink-held’.

Kabouter Pinnemuts zoekt een paddenstoel!
Op een grote paddenstoel, rood met witte stippen … zat kabouter Pinnemuts heen en weer te wippen. Kabouter Pinnemuts wipt zo uitbundig dat zijn paddenstoel breekt. Dit is het begin van een zoektocht naar een nieuwe paddenstoel.

Zomerprogramma!
We hebben natuurlijk wekelijks een educatieve activiteit in de Boomhut, maar ook de rest van de dagen in de week hoef je in je vakantie niet stil te zitten! In samenwerking met Kids2Fun AAN-Z en Sportpunt is er een leuk zomerprogramma gemaakt! Dit programma is voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar.

Wij zijn verhuisd!
Wij zijn verhuisd naar Markt 1, 4571 BG Axel. Zien we jullie snel in ons nieuwe kantoor?