Er is meer dan genoeg wetenschappelijke consensus over stikstof

We weten meer dan genoeg, en er bestaat meer dan genoeg wetenschappelijke consensus om nu snel in actie te komen”. Dat schrijven 36 wetenschappers vandaag als opiniestuk in dagblad Trouw, in reactie op twijfels over de wetenschappelijke basis onder het stikstofbeleid. Onder hen zijn 10 WUR-wetenschappers. (22-aug-2022)

Onder druk van boerenprotest, tegenstribbelende partijen als de agro-industrie en supermarkten en sommige politici, staat zowel het tijdschema als de wetenschappelijke basis van het kabinetsplan voor stikstofreductie keer op keer ter discussie.

Zo ontstaat vaak de indruk dat het probleem is op te lossen met alleen technische innovaties, zonder grote ingrepen in de landbouwproductie. Dat negeert de aard van de stikstofproblematiek én de noodzaak die aan te pakken in samenhang met alle andere uitdagingen zoals energie en grondstoffen gebruik, waterkwaliteit, droogte, klimaat en natuurherstel. Om ecologie de drager van onze economie te maken.

  • Integrale aanpak
  • Niet alles kan overal

Natuurlijk is discussie het cement waarmee we wetenschappelijke vooruitgang bouwen, maar het debat begint nu wel op…….https://klimaatweb.nl/nieuws/opinie-trouw-er-is-meer-dan-genoeg-wetenschappelijke-consensus-over-stikstof/?utm_source=Mailing+Lijst&utm_medium=email&utm_campaign=Klimaatweb%20nieuwsbrief%20dagelijks%2023-08-2022

 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.