Zwingidsen in Waterdunen

Op 28 juni 2022 was het eindelijk zover Natuurvrienden onder elkaar. Als grensoverschrijdende organisaties delen we veel en hebben daarmee een lange staat van verdiensten voor de regio Vlaanderen en Zeeland.

Zoals bij veel innovatieve organisaties met als oogmerk educatie ter versterking van de Natuurbescherming, bieden we de Avifauna Zeelandica aan. Bij deze gelegenheid gebeurde de overdracht aan Ina Dewash van het Zwin Natuur Park door Eric Marteijn. Zij dankte de aanwezigen en iedereen die aan dit schitterende boekwerk hebben meegewerkt. Het zal beschikbaar worden  gesteld in de Zwin Natuur Park Bibliotheek.

Lucien Boerjan was gids om ons alle laatste in en outs van Waterdunen te vertellen. Zoals de Grote Stern kolonie die bedreigd wordt door het vogelgriep virus. Maar ook alle mooie zaken als de gedempte getijde natuur met zijn scala aan bezoekers op de Oost Atlantische trekroutes. We trokken met bijzonder geïnteresseerd publiek door het gebied waarbij er vele vragen en verzoeken werden beantwoord door Eric en Lucien.

Soms voorzien van mooie dramatiek en anekdotes. Elly en Hanneke gaven uitleg in de kijkhutten over actuele populaties. Lucien wees op de educatieve platen met uitzicht op de koloniebroeders. Eric voerde mensen mee in de wereld van soorten die in voor en najaar aan de Telpost Breskens passeren. Zijn publiek was een en al oor bij zijn schier oneindige kennis die hij ten gehore bracht.

Een zwoele zomer avond met krekels en Reigers. Steltlopers en Meeuwen die nog snel een visje scoorden voor de nacht. Maar vooral een fijne ontmoeting tussen gelijkgestemden waar contacten vernieuwd en uitgewisseld werden.

 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.