Benefietstocht 4 juni 2022

Fietsen tussen en langs de nieuw aangelegde natuur voor een goed doel.

We rijden langs zuidzijde rond de wallen van Sluis naar de Zwinpolders. Kijken door de kijker in het verleden van het Zwin als haven. Via de nieuw gerenoveerde beschoeiing van het uit wateringskanaal fietsen over het landelijke paadje naar Ter Hofstede. Vanaf fort Berchem bewonderen we de gerestaureerde molen en genieten we van het getierelier van de vogels op de wallen van Retranchement. We fietsen langs het uitwateringskanaal de dijk op naar camping de Wachtsluis. In de Willem-Leopold zie we het nieuwe zanddepot in fortificatie veranderen. Daar gaan we links af richting het nieuwe Cadzand-bad, daar kun je zien hoe het landschap 30 jaar terug was( rechts) en hoe het nu gereduceerd wordt door Roompot en Company het Soete. Via de rotonde rijden we naar het duin en zien wat Hotels mogen van de gemeente wat in onze achtertuin niet kan. Bij  de Blanke Top rijden we langs ons mooie strand naar de jachthaven om uiteindelijk te zien hoe de Zeemeeuw aan zijn kostje komt in het Vergrote Zwin Estuarium. Via de Hazegras kun je onder het genot van een ijsje peddelen langs het historische Sint-Anna naar het Sint-Donaas natuurgebied via idyllische wegen kom je met het pondje weer op het startpunt aan de Waterhoekseweg 1, Sluis. Dat alles om mensen te steunen met een beperking waarbij zulke dingen niet vanzelfsprekend zijn. Doel is geld ophalen voor onderzoek naar Parkinson, CAA en ALS. Dat zijn hersenziekten die moeilijk behandelbaar zijn. We willen daarmee bekendheid geven aan dit mooie initiatief. 

Dankjewel aan allen die een bijdrage leverden aan deze dag.

 

Resultaat / Reacties:

Resultaat bekijken van de Benefietstocht of doneren  : https://parkinson2beat.kentaa.nl/actie/paul-hermans#

350 deelnemers

15.000 euro donatie (276 donateurs)

Er wordt nog steeds gedoneerd, nu door mensen die niet in de gelegenheid waren om mee te fietsen.

Foto’s zijn beperkt tot gebruik op deze website.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.