Gelukkig Nieuwjaar

De Tijger is de derde van alle dierenriemdieren. Volgens een mythe zei de Jade-keizer, dat de volgorde zou worden bepaald door de volgorde, waarin ze op zijn feest zouden arriveren. De Os was de avond ervoor vertrokken en zou eerste worden. Tijger zou de volgende ochtend vroeg arriveren en tweede worden. Maar… de Rat was stiekem op Os geklommen en sprong als eerste naar beneden, toen hij de Jade-keizer zag. Daardoor kwamen de Os en Tijger op de tweede en derde plaats. Ondanks zijn protesten moest de Tijger genoegen nemen met de derde plaats in de dierenriem.

In de Chinese cultuur worden tijgers gezien als de bewaker van kinderen. Baby’s en baby’s dragen schoenen en mutsen met tijgermotieven ter bescherming tegen boze geesten.

We hopen dat ook u beschermer wordt tegen boze geesten op deze aarde en vriend voor uw omgeving.  Help de tijger, de os, de rat en alle mooie natuur om u heen.  Wordt u ook lid van Natuurbeschermingsvereniging West Zeeuws Vlaanderen ’t Duumpje ?

We maken een fijn 2022 , Gelukkig Nieuwjaar

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.