Visdiefjes maken een insectenhotel

Op zaterdag 3 februari hadden we voor de Visdiefjes de eerste activiteit van het jaar 2018.
Gelukkig was het een binnenactiviteit, want het was die dag erg slecht weer. Heel nat en winderig, maar in het Duumpje-lokaal was het lekker warm.

Omdat de insecten en vooral de wilde bijtjes het erg moeilijk hebben, gingen we ze een handje helpen door het timmeren van een insectenhotel.

Bij binnenkomst lag er al een bouwpakketje klaar, waarvan de onderdelen waren voorgezaagd door Gerrit, Johnny en Reggy. Het was een oorverdovend lawaai met al die timmerende kinderen, want iedereen deed erg zijn best om er een mooi en degelijk huisje van te maken. Na het timmeren moesten er ook nog bamboestokjes gezaagd worden om daarmee één van de kamertjes op te vullen. Daarvoor zochten we een plekje in de grote schuur van Het Zeeuws Landschap waar sommigen zelfs de achterkant van een trekker als steuntje gebruikten bij het zagen. Nadat ook nog een vakje gevuld was met dennenappels konden we als laatste met krammetjes een stukje gaas ervoor bevestigen , zodat een overijverige vogel er niet vandaar kan gaan met de bamboestokjes of dennenappels.

Net op tijd waren we klaar, want de eerste ouders waren al gearriveerd om hun kind weer op te halen.

Nu maar hopen dat ons huisje goed in de smaak valt bij de insecten. Hang het in ieder geval allemaal straks in het voorjaar in de tuin op en wie weet zie je er bijtjes of andere insecten in vliegen.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Visdiefjes (jeugd 8-12 jaar). Bookmark de permalink.