Natuur als inspiratie

Verandering van spijs…

Je kunt er heerlijk in op gaan. De zoektocht naar verbeelding en verwondering vertelt Iris in haar expositieruimte op de Viervaart. De beleving van een kunstobject is als een reis door de tijd van de kunstenaar. Gevangen op paneel en beschikbaar gesteld om te bezichtigen. Foto’s zijn fantastisch maar natuurimpressie op tekening, aquarel of krijt hebben ook wel wat.

Expositie van dergelijke afbeeldingen is te zien op de Viervaart (Barendijk 5, Groede) waar Theo Jordans schilder-, teken- en grafisch werk laat zien.  Het is een van de vele projecten die gedurende zijn mooie carrière als beeldend kunstenaar te aanschouwen is.  Gelijktijdig met zijn andere studies, wordt het boek “Papierzang” gepresenteerd met een greep uit veertig jaar beeldende kunst.

Hij werkt vanuit de natuur, door het onderwerp, naar paneel. Dynamiek van het landschap voert hem naar experimenten en studies in de ruimste zin van het woord. Aarde, licht, vuur en water op de rand van zee en land geven kleur aan het thema van alle dag, zoals zijn lage weitje of de kust.

Soms realistisch dan weer abstract Galerie houder Iris  laat je natuur beleven door de ogen van de kunstenaar.

Open op zaterdag en zondag van 13.00u tot 17.00u

tot 5 december 2021.