Natuur & Zo

Paddenstoelen

Een gastdocent neemt de kinderen mee op de tocht van kabouter Pinnemuts. Onderweg ontmoeten ze allerlei bosbewoners die hen wegwijs maken in de paddenstoelenwereld. Ze ontdekken de grote verscheidenheid aan vormen, kleuren, geuren en het belang van zwammen in het bos.

Zwerfafval en plastic soep

In series van 3 gastlessen voor de groepen 1-2, 3-4, 5-6 en 7-8 leren de leerlingen over afval en de gevolgen van zwerfafval. Ze ontdekken dat er waardevolle materialen in afval zitten en hoe je die opnieuw kunt gebruiken. Voor groep 7 en 8 is er als afsluiting een afvalopruimactie in de omgeving van school.

Moestuinieren

Een moestuincoach maakt kinderen en leerkrachten enthousiast om zelf groenten en kruiden te kweken op school. Deze gastles dient als eerste kennismaking met de moestuin (bij school of in de buurt), als eenmalige activiteit (waarbij een bloempotje of melkpak tot minimoestuin wordt omgetoverd) of als inleiding voor een jaarrond project rond moestuinieren.

UITLEEN LESMATERIAAL

Aardwarmte

Aardwarmte oppompen laat de temperatuur in het huis stijgen, maar is aardwarmte gratis? Ga zelf aan de slag en kom het te weten met de leskist ‘Groene energie – Aardwarmte’.

Voedselverspilling

Voedselverspilling is een probleem. In Nederland alleen al verspillen we ongeveer een derde van ons voedsel. Hoe komt dat? Wat verspillen we en wie verspillen er? Waarom is het belangrijk dit tegen te gaan? Met behulp van dit lespakket leren leerlingen alles over voedselverspilling.

NIEUWS

Gratis moestuinzaadjes voor basisscholen en bso’s!

Vanuit Jong Leren Eten Zeeland en de NME-centra in Zeeland maken we scholen, kinderopvang en buitenschoolse opvang graag attent op een interessante actie, zeker voor locaties die bezig zijn met de Gezonde School en/of met het thema gezonde voeding.

Voorleesactie!

In de samenleving van morgen is duurzaamheid het nieuwe normaal. Het is daarom belangrijk dat leerlingen duurzaamheid nu al als het nieuwe normaal zien. Dat ze ervaren dat hun handelen er toe doet. De jaarlijkse voorleesactie is een van de activiteiten tijdens De dag van de Duurzaamheid die hier een impuls aan geeft.

Speurtocht – De Vliegende Hollander

AHOY PIRAAT! Help jij kapitein Willem van der Decken met zijn zoektocht naar de verloren parel?

Bron: https://www.natuurenzo.nl/