De Landelijke Sterrenkijkdagen

Vrijdag 11 maart 2011 zijn we naar de Landelijke Sterrenkijkdagen in de volkssterrenwacht aan de Herengracht te Middelburg geweest.
Om 18.30 uur hebben we verzameld bij ons clubhuis. Met vier auto’s reden we richting Middelburg, waar om 19.30 uur de avond begon. Er was een speciaal programma gemaakt i.v.m. de landelijke sterrenwacht. Het doel van de Sterrenkijkdag is om op informele wijze kennis te maken met de wereld van sterren en planeten. Er stonden vijf telescopen opgesteld en met behulp van de medewerkers heeft iedereen een blik op de maan, de sterren en planeten kunnen werpen. De Maan was tijdens de Sterrenkijkdagen rond Eerste Kwartier en de planeet Saturnus was redelijk mooi te zien. Verder waren de open sterrenhoop Pleijaden en de Orionnevel mooi te zien.
Om 21.30 uur zijn we weer terug richting Oostburg gereden. Het was een gezellige en leerzame dag.

Voor meer informatie kijk op de website:
http://www.lansbergen.net

Dit bericht is geplaatst in Kiekendieven (jongeren 12-16 jaar). Bookmark de permalink.