Avifauna Zeelandica

Avifauna Zeelandica Avifauna Zeelandica bestellen | Sovon.nl

Een monumentaal tweedelig standaardwerk over de vogelrijke provincie met gedetailleerde en informatieve beschrijvingen van alle in Zeeland waargenomen vogelsoorten, rijk geïllustreerd met kaartjes en grafieken. Ook de vele in Zeeland waargenomen zeldzaamheden krijgen aandacht in woord en beeld. Talloze, vaak bijzondere foto’s van topfotografen, verfraaien de tekst.

Het boek biedt veel meer dan een traditionele ‘streekavifauna’. De soortbeschrijvingen worden voorafgegaan door een aantal boeiende, inleidende hoofdstukken. Deze zijn niet alleen geschreven door deskundige ‘vogelaars’, maar ook door historici en landschapsdeskundigen. Zo zijn er hoofdstukken over vogels in Zeeland voor 1900, de exploitatie van vogels (eendenkooien, jacht op watervogels met kanongeweren, rapen van eieren), vogelonderzoek en vogelbescherming in 1900-2020, de rol van Belgische vogelaars in Zeeland, verzamelaars en vogelcollecties, de landschappelijke ontwikkeling van Zeeland, vogels van het stedelijke gebied, vogels van het landelijke gebied, hoofdstukken over de diverse grote wateren, kustbroedvogels, vogeltrek en ‘varia exotica’. Ook zijn de streeknamen vermeld en zijn biografieën van (meestal overleden) vooraanstaande, in Zeeland actieve vogeldeskundigen, een personenregister en een zeer uitvoerige literatuurlijst opgenomen.

Je kunt het bestellen tegen gereduceerde prijs op www.Sovon/AZ

Afhalen bij Duumpje in Oostburg.

Dit bericht is geplaatst in Vogels. Bookmark de permalink.