Visdiefjes Activiteit 23 juni 2019

Wat hadden we toch een mazzel met het weer vandaag….!
Iedereen verzamelen bij de radartoren bij de zwarte polder. Er stonden al een hele groep kinderen te wachten om op pad te gaan. Allereerst een lekker ijsje voor iedereen, die had Dilia meegebracht. Dat smaakte wel zo te zien. Gewapend met een sleepnet, garnalen netjes, zoekkaarten, bakjes en loepjes op pad naar de zee.

De bedoeling van deze morgen was om zeedieren van dichtbij te bekijken en op zoekkaarten de soorten benoemen die ze in de bakjes hadden verzameld.
Goed insmeren eerst want het zonnetje deed aardig zijn best.
In groepjes mochten ze om beurten mee de zee in met Johnny om het sleepnet te trekken om daarna de vondsten in een bak te samen te bekijken. Er werd fanatiek meegedaan met de garnalennetjes en er werd van alles geroepen, de ene krab nog groter dan de ander en zelfs kleine platvisjes werden er gevangen, kleine scholletjes, garnalen kleine kwalletjes en verschillende soorten zeewier.
Nadat de kinderen lekker hun boterhammetjes op hadden konden ze nog even lekker genieten van zon zee en water.  Ondertussen zagen ze nog dat een zilvermeeuw een krab te pakken had en duurde niet lang voor deze opgegeten was door de meeuw.
Bijzonder om dit van zo dichtbij te mogen aanschouwen.
De tijd vliegt echter om als het leuk en gezellig is, zo ook deze activiteit is omgevlogen.
Teken dat ze het allemaal naar de zin hadden en dat is ook de bedoeling.
Met een gezonde blos op de wangen weer naar de ouders gelopen, vol met verhalen van hun avontuur aan de zee. Tot de volgende keer !

Groetjes Dilia, Irene, Reggy , Johnny en Sabine.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Visdiefjes (jeugd 8-12 jaar). Bookmark de permalink.