Met ” De Visdiefjes” naar Iguana

Op zaterdag 13 mei maakten we een heel bijzonder uitstapje: we gingen nl. naar Reptielenzoo Iguana.
Op het veerplein in Breskens startte onze bijzondere activiteit al, want een reisje met de veerboot is op zich natuurlijk ook al leuk. We werden uitgezwaaid door vaders, moeders en sommige kinderen door hun opa of oma.
Aan de overkant van de Westerschelde aangekomen, gingen we verder te voet langs de dijk naar Vlissingen. Voor enkele kinderen leek een ritje met de wachtende Zonnetrein wel een heel aanlokkelijk idee, maar aangezien we niet van suiker zijn, liet de leiding zich hiertoe niet overhalen. Jammer dat net iets te vroeg een stevige bui losbarstte, waardoor we genoodzaakt waren om te schuilen bij of in de molen. Goed dat we niet van suiker waren! Dat je ook in de molen kon, zagen sommige kinderen en begeleiders pas toen ze al behoorlijk nat waren. Zo hadden we er onverwacht nog een extra excursie in de molen bij.   Gelukkig stopte het al snel met regenen en konden we onze wandeling hervatten. We liepen voorbij Michiel de Ruiter , zagen tientallen oorkwallen in het water drijven en kwamen zo tenslotte op het Bellamypark aan bij Iguana, waar onze gids al op ons stond te wachten.
Onze jassen konden uit, want die heb je in een reptielenzoo niet nodig. Het was er best wel warm. Dat moet ook wel, want veel van de aanwezige dieren komen uit warme werelddelen. De gids vertelde dat in Iguana dieren worden opgevangen, die in beslag zijn genomen bv. omdat ze stiekem (illegaal dus) ons land werden binnengesmokkeld   om verkocht te worden. In Iguana wordt ook geprobeerd om dieren voort te kweken, die met uitsterven worden bedreigd. Soms kunnen er dieren worden teruggebracht naar de landen waar ze vandaan komen. Waar ze dus thuishoren!
De reptielenzoo is gehuisvest in drie historische, gekoppelde panden, gebouwd in de 16e eeuw. In één daarvan zat in de 80-jarige oorlog een rechtbank. Via een wenteltrap kwamen we in een kelder waar in die oorlog een gevangenis was. De gids liet ons in elke ruimte eerst rondkijken en daarna vertelde hij bijzonderheden over sommige van de aanwezige dieren. De slangen, zoals de 7 meter lange netpython maakten grote indruk, maar ook de reuzenschildpadden, de leguanen, vogelspinnen, schorpioenen, wandelende takken, krokodilachtigen, padden, salamanders en kikkers. Er waren ook boomkikkers, anders en wat groter dan de soort die wij hier in West-Zeeuws-Vlaanderen kennen. Ze zaten in het pikkedonker en de gids kon ze ons m.b.v. een zaklampje laten zien.
Na zoveel informatie en het verblijf in de warme ruimtes waren we een beetje moe en loom geworden, maar eenmaal buiten in de frisse lucht, het nuttigen van een pakje sap, een koek en een appel, waren we weer vlug fit genoeg om de terugtocht te aanvaarden. Deze keer gelukkig zonder regen!

Dit bericht is geplaatst in Visdiefjes (jeugd 8-12 jaar). Bookmark de permalink.